Home Gezonde keuken Fabels & Feiten

Bronnen

  • Journal of The American Medical Association, 4 juli 2007
  • Mauro Serafini et al, "Plasma antioxidants from chocolate". In: Nature, Vol. 424, 1013 (2003)
  • Britisch Medical Journal , januari 2006
Fabels & Feiten

Voeding is een veelbesproken en geliefd onderwerp. Met de meer dan 300.000 ingrediënten die deze aardbol rijk is, valt er dan ook een heleboel te zeggen over voedsel. Uit de wirwar van oude informatie en nieuwe onderzoeksresultaten is het lastig destilleren wat er nu wel en niet goed voor de gezondheid is. Daarom hebben wij een aantal zaken op een rijtje gezet.

 
Fabel: als je geen vis eet, krijg je ook geen omega-3 vetzuren binnen
Feit: vis is niet de enige bron van omega-3
Lees meer...
 
Fabel: alle vetten zijn slecht
Feit: vet heb je nodig
Lees meer...
 
Fabel: plantaardige vetten zijn het beste alternatief
Feit: er zijn uitzonderingen op de regel
Lees meer...
 
Fabel: rauwe groenten zijn gezonder dan gekookte
Feit: rauwkost is gezond, maar alleen maar rauwkost eten, is af te raden
Lees meer...
 
Fabel: light-producten zijn goed voor de lijn
Feit: de term ‘light’ is vaak misleidend
Lees meer...
 
Fabel: chocola is goed voor hart- en bloed vaten
Feit: het eten van een kleine hoeveelheid pure chocolade verlaagt de bloeddruk, maar ...
Lees meer...
 
Fabel: wijn is gezonder dan bier
Feit: teveel alcohol is slecht voor de gezondheid
Lees meer...