Home Recepten Voor/Bijgerecht Spruitjes met knoflook en amandelen
Spruitjes met knoflook en amandelen PDF Afdrukken E-mail

Bijgerecht

Ingredienten

  • 1 pond spruitjes, schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram witte amandelen
  • 1 teentje knoflook (gepeld maar heel gelaten)
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 geroosterde boterhammen, verkruimeld


Bereiden

  • Doe de spruiten in kokend water en kook ze 5 minuten, laat uitlekken en houd ze warm.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en de amandelen toe.
  • Bak zachtjes gedurende een paar minuten.
  • Voeg dan het citroenrasp toe, en een klein beetje zout en peper.
  • Haal van het vuur en verwijder de knoflook.
  • Bak in de resterende olijfolie de broodkruimels goudbruin.
  • Meng de kruimels en het amandelmengsel door de spruitjes.
 
< Vorige   Volgende >