Home Recepten Voor/Bijgerecht Bloemkoolsalade met olijven en kappertjes
Bloemkoolsalade met olijven en kappertjes PDF Afdrukken E-mail

Bijgerecht

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 4 ansjovisfilets, afgespoeld, grofgehakt
  • 1 eetlepel kappertjes grofgehakt
  • 20 zwarte olijven, grofgehakt
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld, grofgehakt
  • 1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zwarte peper uit de molen


Bereiden

  • Leg de bloemkool in een pan water, breng aan de kook en laat 12 minuten koken. (beetgaar)
  • Giet de bloemkool af, verdeel in roosjes en laat afkoelen.
  • Klop de azijn en olie tot een vinaigrette, maal er wat peper in.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een schaal, meng de overige ingredienten er voorzichtig door.
  • Giet de dressing eroverheen en laat een half uurtje staan.
 
< Vorige   Volgende >