Caldo verde PDF Afdrukken E-mail
cardiocooking: caldo verde

Voorgerecht, soep
4 personen

De beroemde soep uit noord Portugal; heerlijk, stevig en voedzaam. Met een stuk brood een heerlijke maaltijd. De kool die in Portugal wordt gebruikt is hier niet te krijgen. Boerenkool is de een perfecte vervanger.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 grote ui, fijgesnipperd
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • zwarte peper en zeezout uit de molen
  • 100 gram chorizo in dunne plakjes
  • 400 gram boerenkool (panklaar of in dunne sliertjes gehakt)
  • 1,5 liter water


Bereiden

  • Verhit 4 eetlepels eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin zachtjes de ui.
  • Voeg na een kwartiertje de aardappels en knoflook toe en laat ze even meebakken.
  • Voeg anderhalve liter water en een klein beetje zout toe en breng alles aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt twintig minuten koken. De aardappels moeten zo gaar zijn dat ze in grove stukjes uitelkaarvallen
  • Bak de chorizo plakjes uit in een koekenpan.
  • Voeg de kool het bakvet van de chorizo toe aan de soep.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Proef en maak op smaak met veel versgemalen zwarte peper.
  • Doe de soep in kommen of borden, verdeel de chorizoplakjes over de borden en schenk over elk bord soep nog een straaltje olijfolie.
  • Serveer met donker bruin brood en olijven
 
< Vorige   Volgende >