Home Winterfruitsalade met spinazie en gorgonzola
Winterfruitsalade met spinazie en gorgonzola PDF Afdrukken E-mail

Voorgerecht, bijgerecht, salade

Deze salade is niet alleen fraai om te zien, maar het fruitmengsel kan ook nog eens van tevoren worden bereid, zodat je de salade op het laatste moment kunt afmaken. Het sap van het fruit zorgt met de frambozenazijn voor een eenvoudige maar heerlijke dressing.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote appels (Granny Smith of Gala) in dunne plakken
  • 2 middelgrote peren, in parten
  • 2 dl cranberrysap of appelsap
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 4 handenvol  babyspinazie (de blaadjes)
  • 4 eetlepels verkruimelde Gorgonzola kaas
  • 3 eetlepels walnoothelften, geroosterd
  • 3 eetlepels frambozenazijn of rode wijnazijn
  • zwarte peper uit de molen


Bereiden

  • Doe de appels, peren, cranberry- of appelsap en suiker in een middelgrote sauspan en breng dit op middelhoog vuur aan de kook.
  • Gas laag draaien en 5 tot 6 minuten laten sudderen (of tot het fruit zacht is).
  • Doe het fruit met het vocht in een middelgrote schaal en laat dit 5 tot 10 minuten afkoelen.
  • Doe de spinazie in een grote schaal of op een bord.
  • Lepel het fruitmengsel met het vocht over de spinazie.
  • Bestrooien met de kaas, walnoten, azijn en peper.
 
< Vorige   Volgende >