Home Recepten
Hoofdgerecht 

De allerlekkerste vis, vlees en vegetarische gerechten zoals mosselen uit de oven met koriander en limoen, stoofschotel van rundvlees met sherry en pasta met venkel en rode sla.

zie hoofdgerecht

 
Voor/Bijgerecht

Hier vind je heerlijke salades, soepen en groenteschotels. Wat dacht je van een frisse paddestoelensoep of juist een krachtige kippenbouillon. En maak je maaltijd compleet met gemarineerde sperziebonen of een lekkere rucolasalade.

zie voor/bijgerecht

 
Nagerecht

Gezonde desserts als verse fruitsalade ter afsluiting of gewoon omdat het lekker is.

zie nagerecht

 
Diversen

Alles wat niet onder de voor- hoofd- en nagerechten valt. Bijvoorbeeld lekkere dressings als citroendressing of een friszure tomatendressing. Kijk ook nog even naar de sandwiches met o.a. oude kaas, venkel, basilicum en tomaat.

zie diversen

 

“Hollandse Klassiekers”

Bloemkool, spruitjes, aardappelen, andijvie, draadjesvlees..... allemaal bekende ingredienten uit de Hollandse keuken. Vaak worden deze gerechten geserveerd met een lekkere vette jus, romige sausjes of een groot stuk worst waardoor ze niet passen bij een gezonde manier van eten. Cardiocooking laat zien dat deze typisch Hollandse producten ook heerlijk zijn als je ze op een andere manier klaarmaakt. Andere ingredienten, een andere smaak en misschien nog wel veel lekkerder.....

 

Sandwiches

Ook tijdens de lunch kun je er voor zorgen meer groente en fruit te eten. Een lekkere salade of wat verse vruchten kan natuurlijk altijd, maar ook voor op brood kun je allerlei heerlijke combinaties maken.
Soms gebruiken we een klein beetje (light) mayo, maar alleen in plaats van boter en wanneer we geen andere ingredienten met veel verzadigd vet gebruiken.